Sivut

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Viikonloppuruokaa mereneläväisistä vol 2

Äyriäisviikonloppu saa jatkoa. Kuten jo sanottua, olen laiska arkiruoanlaittaja. Usein tulee varioitua samoja ruokia viikosta toiseen aina sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Pasta on monipuolisuudessaan ja nopeudessaan mitä oivallisinta ruokaa sävellettäväksi juuri edellämainitun periaatteen mukaan.


Sitruunapasta on yhden hengen taloudessani kiireisten tai muuten vain laiskojen päivien klassikko. Tässä siitä hiukan tuunattu viikonloppuversio kampasimpukoilla höystettynä. Ja jos kastike ei miellytä juuri sinun makunystyröitäsi, ole hyvä, maistele ja sovella!



Kampasimpukat sitruunapastan kera
Yhdelle ruokailijalle
4 kampasimpukkaa
suolaa
mustapippuria
kirkastettua voita paistamiseen
80 - 100 g nauhapastaa tai spaghettia
suolaa pastan keitinveteen

Sitruunakastike
Yhdelle ruokailijalle
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1 rkl voita
½ -1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunan kuorta
½ tl raastettua valkosipulia
½ dl vastaraastettua parmesania
suolaa
mustapippuria
2 rkl silputtua lehtipersiljaa
(rucolaa)

Laita pasta kiehumaan isoon kattilaan reilusti suolattuun väljään veteen. Mittaa sillä välin pieneen kulhoon tai juomalasiin sitruunapastan ainekset yrttejä ja juustoa lukuunottamatta. Laita pannu lämpiämään kampasimpukoita varten. Kun pasta on sopivasti al dente, valuta se lävikössä ja kippaa takaisin kattilaan. Kaada sekaan kastikeainekset, juustoraaste sekä yrtit ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja maustapippurilla.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja paista kuumalla pannulla kirkastetussa voisssa kääntämättä noin minuutin ajan toiselta puolelta ja toiselta puolelta noin puoli minuuttia kunnes simpukat saavat kauniin paistopinnan ja ihanan pähkinäisen maun, mutta ovat sisältä vielä raakoja mutta lämpimiä.

Kaada pasta lautaselle, vuole pintaan halutessasi muutama parmesanlastu ja nostele kampasimpukat pasta-annoksen päälle. Nauti!

Maailman kaunein.

Sitruunapastan kaveriksi taiteilin kaupasta löytyneistä ihanaakin ihanammista Pink Lady -omenoista kakun. Resepti on oikeastaan sovellettu lempi muffinseistani, mutta mukavasti se toimi pienen kakunkin muodossa.


Omena-kanelikakku kardemummaströsselillä
Ohje noin kuudelle hengelle
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl maitoa
2 isoa omenaa

Kardemummaströsseli
0,6 dl vehnäjauhoja
0,4 dl sokeria
30 g voisulaa
½ rkl jauhettua kardemummaa

Esilämmitä uuni 175 -asteiseksi. Kuori ja lohko omenat ja poista simenkodat. Voitele ja jauhota n 24 cm halkaisijaltaan kakkuvuoka. Sekoita taikinan kuivat aineet pienessä kulhossa.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna voi-sokerivaahtoon ja vatkaa hyvin. Lisää taikinaan lopuksi maito ja kuivat aineet ja sekoita nopeasdti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaa ja asettele pinnalle omenalohkot.

Sekoita trösseliainekset kulhossa yhteen ja murustele seos kakun pinnalle. Paista uunin keskitasolla n 30 minuutin ajan. Tarjoile haaleaksi jäähtyneenä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

PS. Mikäli haluat kakun sijasta muffinseja, kyseisestä reseptistä valmistuu noin kuusi suurta muffinsia. Omenan määrän voi tällöin vähentää puoleen ja lohkot pilkkoa jonkin verran pienemmiksi paloiksi taikinan sekaan.

2 kommenttia:

  1. Uuuu... kampasimpukat ovat olleet jo pitkään minun listallani. Pakko kokeilla. Ihanannäköistä tuo omenapiirakka. =P Muutenkin ihana menu!
    Tuli tosiaan Belgiassa maisteltua vähän kaikkea. Oli tosi ihana loma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kampasimpukat on kyllä hirmu hyviä ja helppoja herkkupaloja.

      Poista