Sivut

perjantai 15. elokuuta 2014

Pioneerinaisen itämainen nuudelisalaatti

Tätä salaattia maistoin ensimmäisen kerran jo pari vuotta sitten oululaisten ruokabloggareiden chilikemuissa. Sittemmin reseptiä on ollut tarkoitus testata itsekin ja kevättalvisten tupareiden myötä siihen tarjoutuikin oivallinen tilaisuus. Kesällä salaattia tuli testattua grillatun porsaankyljen kanssa, hyvin toimi!  Kastikkeen makumaailmassa yhdistyvät ihanaisesti seesamin paahteisuus, korianterin raikkaus, limen happo, inkiväärin ja chilin potku sekä soijan ja valkosipulin umami. Näillä eväillä ei voi epäonnistua!


Itämainen nuudelisalaatti
Riittänee noin kuudelle ruoaksi
Resepti mukaeltu: The Pioneer Woman Cooks 

250 g riisinuudeleita
1/4 punakaalia suikaleina
1/2 pieni kiinankaali tai romainesalaatti suikaleina
1 paketti tuoretta baby pinaattia
3 paprikaa (erivärisiä) suikaleina
nippu kevätsipulin varsia suikaleina
1 paketti mungpavun ituja
reilu nippu korianteria karkeasti silputtuna
250 g paahdettuja cashew -pähkinöitä karkeasti rouhittuna

Kastike 
8 rkl rypsiöljyä
2-3 rkl seesamiöljyä
8 rkl soijaa
1 limen mehu
0,8 dl fariinisokeria
3 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tuoretta chiliä (tai maun mukaan) hienonnettuna
reilu nippu korianteria silputtuna

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtaise kylmällä vedellä, valuta ja anna jäähtyä. Huuhtele ja suikaloi kasvikset. Paahda tarvittaessa cashew -pähkinät pannulla ja rouhi ne. Sekoita salattiainekset isossa kulhossa. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada salaatin päälle. Kääntele salaatti sekaisin käsin tai salaatinottimien avulla.

4 kommenttia:

  1. Ne oli hyvät pilleet, kun vieläkin muistat, mitä silloin syötiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oliki, mutta epäilenpä, että itsekin muistat erinäisistä kekkereistä, juhlapyhistä ja kissanristiäisistä juurikin sen, mitä roukapöydässä oli tarjolla.. ;)

      Poista
  2. Satunnainen vierailija17. elokuuta 2014 klo 9.58

    Voiko korianterin korvata jollain, kun se maistuu saippulla suussa :-):-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Ystävälläni on sama ongelma.. Tai oikeastaan ongelma on minulla, joka rakastan korianteria, kun kokkailemme toisinaan yhdessä.. ;) Laittaisin ehkä basilikaa.. tai vaikkapa puolet basilikaa, puolet lehtipersiljaa..

      Poista