Päätin aloittaa rästipostausteni rustaamisen parin viikon takaisesta Oulun blogipiknikistä, joka, kuten varmasti olettekin jo lukeneet muiden paikallaolleiden bloggaajien raporteista, jouduttiin sateisen sään vuoksi siirtämään sisätiloihin... Ylläri! Onneksi kesäisiä herkkuja notkuva piknikpöytä ei kuitenkaan jättänyt toivomisen varaa!
Kesä! |
Paikalla olivat Pastanjauhantaa Rosmariini, Peruspöperöä -blogin Virpi, Ghetto Gourmet -blogin pariskunta, Kotiharmi Kokkeillaan -blogista, Heidi Makuja kotoa -blogista, Insinöörikeittiön Pekka, Hanne Kokit ja potit -blogista sekä uutena kasvona Aina nälkä -blogin Milla.
Sattumalta tarjolle ilmaantui jopa neljän sortin leipäsiä, vaikkei piknikille ollutkaan sovittu minkäänlaista teemaa. Ghetto Gourmet'n väki kantoi pöytään pikkelöityjä kasviksia ja kanaa sisältävää patonkia. Kotiharmi oli täyttänyt kolmioleipänsä hernepestolla ja Heidi muun muassa mozzarellajuustolla, aiolilla ja chorizolla. Pekka taas oli haudutellut jyväpatongin väliin naudan poskea. Taivaallista! Harmi vain, että suoraan töistä piknikille kurvanneena vatsani kurni pöytään päästyäni sen verran pahasti että osa herkuista jäi tyystin dokumentoimatta...
Hernepestoa ja prosciuttoa Kotiharmin tapaan |
Heidin kolmioleipäsiä ja Pekan naudan poskella täytettyä patonkia |
Suolaisia herkkuja toivat tarjolle myös Hannele rapu-smetanatäytteisine kurkkukuppeineen, Virpi kanttarelli-pekonipiiraineen ja Rosmariini parsakaali-pekonisalaatteineen. Gheton väki oli ehtinyt leipien lisäksi loihtia pöytään myös lihapullia retiisitsatsikilla.
Hannelen rapukupposet |
Iltapäivän makeaa puolta edustivat oman juustokakkuni lisäksi Millan ihanainen tiramisu, Pekan taivaallinen mansikkapiiras ja Virpin suloiset mansikkapalloset.
Tiramisu Millan tapaan |
En ollut aikaisemmin leiponut uunissa hyydytettävää juustokakkua, mutta kun jostain syystä minun alkoi kovasti tehdä kyseistä herkkua mieli, päätin pelata varman päälle ja valitsin testattavaksi suhteellisen tuhdin kuuloisen jenkkiohjeen. Koska ryhdyin leipomispuuhiin vasta iltasella, päätin oikaista pohjassa sen verran että alkuperäisen ohjeen pohjataikinan sijaan juustotöyte sai seurakseen tutun Digestive -murupohjan. Kakun seurana tarjosin basilikalla ja tilkkasella Cointreau -likööriä maustettuja mansikoita. Hyvää tuli! :)
New York Style Cheesecake
Resepti mukaeltu: Täältä
Pohja
300 g Digestive -keksejä
150 g voita sulatettuna
Täyte
1200 g (Apua!) Philadelphia -tuorejuustoa (Ei sitä kevytversiota!)
4,2 dl sokeria
3 rkl (eli n. 0,5 dl) vehnäjauhoja
3 tl raastettua sitruunan kuorta
5 kananmunaa
2 kananmunan keltuaista
½ tl vaniljauutetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
113 g voita
1,2 dl kuohukermaa
Lämmitä uuni 175 C -asteiseksi. Voitele n. 24 cm läpimittainen irtopohjavuoka ja vuoraa pohja sopivan kokoisella leivinpaperin palalla. Murusta Digestive -keksit hienoksi ja sekoita keksimuruun sulatettu voi.
Painele muruseos tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Ei haittaa vaikkei pohja ulottuisi aivan täytteen yläreunaan asti vaikka se ehkä olisinkin visuaalisesti suotavampaa. :) Esipaista pohjaa uunin keksitasolla 7-10 minuuttia tai kunnes se saa hiukan kultaista väriä. Anna pohja jäähtyä.
Valmista täyte sekoittamalla kulhossa tuorejuusto sokeri, vehnäjauhot ja sitruunankuoriraaste huoleellisesti tasaiseksi massaksi. Lisää yksitellen munat ja munakeltuaiset sekoittaen hyvin joka lisäyksen välillä. Lisää lopuksi vaniljauute ja kerma ja sekoita hyvin.
Kaada täyte vuokaan jäähtyneen pohjan päälle. Paista kakkua 175 C -asteisessa uunissa 45 minuutin ajan. Laske sitten uunin lämpöä 160 C -asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 30 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt mutta vielä hiukan hyllyvää kakun keskeltä. Sammuta uuni ja anna kakun lämmitellä uunissa luukku raollaan vielä reilun tunnin ajan. Anna kakun levätä yön yli jääkaapissa ennen tarjoilua.
Basilikamansikoita |
No johan on tosiaan paljon tuorejuustoa! Mutta olihan se hyvää, voi että! Ja mansikat olivat kans herkullisia ja erityisesti tuo purkki kokonaisuudessaan oli kaunis :) Oli kiva nähdä taas!
VastaaPoistaKertakaikkisesti aivan törkeä määrä tuorejuustoa! I agree! Uskoisin että osan voisi kokeilla korvata esim. maitorahkalla niin ainakin omatunto kevenisi hiukan... ;) Samoin, oli mukavaa! :)
PoistaJee, she's back! Katri :)
VastaaPoistaJep! About time too! ;)
PoistaNo jos on juustokakku, niin on juustoa - kilotolokulla :) Jonain päivänä käyn tyhjentämässä lähikaupan juustotiskin ja teen tätä. Nam!
VastaaPoistaKotiharmi, kehoitan varautumaan pitkiin katseisiin kaupan kassalla.. :D
Poistat. Nimimerkki 12 purkkia Philadelphiaa
Ihania piknik-herkkuja! Kakkukin näyttää superhyvältä :-)
VastaaPoistaOoh, pöydät täynnä kesäherkkuja, namnam! Ja niin, kivvaa lukea taas päivityksiäsi! ;)
VastaaPoistaSinulle on tunnustus ;)
VastaaPoistaKiitos ja anteeksi Kakkumonsteri, tämä tunnustus on kyllä ollut mielessäni, mutta en ole kehdannut ylpeillä tunnustuksilla, kun blogini on viimeaikoina ollut enemmän tai vähemmän retuperällä. Nyt kun olen taas saanut hiukan aktivoiduttua, kehtaan jo vastaanottaa tunnustuksesikin. ;) Kiitos siitä!
Poista