Sivut

torstai 21. maaliskuuta 2013

Kevättalvinen blogitapaaminen

Viime lauantaina kokoontui Peruspöperöä -blogin Virpin emännöimän pöydän ääreen iloinen joukko oululasia ruokablogisteja sekä muutama vielä blogiton seuramies. Keittiöön olivat löytäneet tiensä Kokit ja Potit -blogin Hannele, Insinööri-Pekka seuralaisineen, Pastan jauhantaa -blogin Rosmariini, Kokkeillaan -blogin Kotiharmi, herra Bronx sekä luonnollisesti Virpi puolisoineen ja vara-aviomiehineen.

Virpi tarjoili meille kuohuvaisten alkumaljojen seuraksi herkullisia loimulohi- ja kylmäsavuporotäytteisiä ruissipsejä sekä muhevaa lihapataa.

Ruissipsit porolla...

...ja loimulohella.

Rosmariini puolestaan oli leiponut tarjolle mehevän sienipiirakan.


Hannele oli loihtinut naposteltavaksi mausteisia kikherneitä sekä taivaallisia pikku tortilloja. Reseptiä odotellessa... 

Mustapapuja, avocadoa, chiliä ja korianteria. Mmm...

Pekan keittiössä oli valmistunut linssisalaattia herra Kellerin tapaan. Myös jäätelökone oli jälleen pyörinyt, ja tuloksena saimme maisteltavaksemme makean raikasta appelsiini-kanelisorbettia. Seuralaisensa puolestaan oli valmistanut ihanan korianterista avocadosalaattia.

Saanko esitellä, Monsieur Le Puy



Kotiharmi tarjoili meille parmankinkkuun käärittyä, marinoitua vuohenjuustoa siltä varalta, että leipomansa venäläinen hunajakakku olisikin fiasco. Turha, mutta makoisa varotoimi sillä myös kakku oli erinomaista.

Täydellisen murea seuralainen kahville.

Kaiken herkuttelun ja jutustelun lomassa illan antimista jäivät ikuistamatta ainakin vara-aviomies T:n mehevät broilerinmaksavartaat ja thaimaalaisin mauin höystetty lihasalaatti sekä Bronxin Kir royale -drinkit.

Minun tuliaiseni ruokapöytään olivat sitruuna-unikonsiemen kuppikakut, joista lisää myöhemmin...
 

Hyvä ruoka ja juoma yksin riittäisivät onnistuneeseen iltaan, mutta iloisessa seurassa illasta tuppaa tulemaan täydellinen. Kiitoksia kaikille paikallaolleille ihanista tarjoiluistanne ja hauskasta seurastanne ja ennen kaikkea Virpille kutsusta kotiinne!

4 kommenttia:

  1. No niin, tuli nälkä! Kiva seura, kivat herkut :) Nähdään taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri. Ei kauppaan eikä blogeja lukemaan nälkäisenä. :) Oli hurjan mukava ilta! Näkemisiin!

      Poista
  2. Kiitos, ilta oli riemukas ja sinun kuppikakut aivan järisyttävän hyviä (niin kun kyllä muukin ruoka)!

    Reseptiä saat odotella ehkä tovin, sillä menin vähän tuota ja lisää tätä meiningillä - edessä taitaa olla uusintakierros, että saan reseptit kirjattua kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen. :) Moni vakioresepti odottaa tulevansa blogatuksi vain sen vuoksi, että niiden valmistus sujuu niin selkärangasta ja fiilispohjalta, että ainemäärien kirjaaminen vain unohtuu kerta toisensa jälkeen.

      Poista