Sivut

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Onnea uuteen kotiin - Devil's Food Cake in Disguise

Näitä tupareita odotettiin pitkään ja hartaasti, ja valmistuihan se remontti viimein. Onnea uuteen kotiin E ja A! Ikävä kyllä uutuuttaan hohtavan asunnon sijaan minulla on kuvia vain leipomastani kakusta. :)



Kaiken tuon sokerisen alla piilottelee tumma Devil's Food Cake -kakkupohja ja vaahtokarkkimaisen kuohkea Seven-Minute Frosting -kuorrutus.




Devil's Food ohje on sama, kuin kesäisissä minikuppikakuissa käyttämäni Magnolia Bakeryn resepti. Täytereseptin, joka on peräisin samasta kirjasta kuin kakkukin, joudun lisäämään myöhemmin sillä kirja on tällä hetkellä Oulussa ja minä joululoman vietossa Lapissa.


Devil's Food Cake
Resepti kirjasta: More from Magnolia - Allysa Torey
7,2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
170 g voita (tai yhteensä 320 g, mikäli korvaat suklaan)
4,8 dl tiiviisti pakattua vaaleanruskeaa sokeria
3 suurta kananmunaa (à jenkkimittojen mukaan n. 60g)
255 g makeuttamatonta suklaata (ks. vinkki korvaamisesta)
4,8 dl maitoa
1 ½ tl vaniljauutetta (tai n. 1 rkl vaniljasokeria)

Esilämmitä uuni 175 C asteeseen. Voitele ja jauhota kolme halkaisijaltaan 23 cm:n kakkuvuokaa. Tämä maksaa vaivan, mikäli et halua joutua ongelmiin kakkua kuorruttaessasi. Mikäli näet leivot kakun yhdessä suuressa vuoassa ja viipaloit kakkupojan kolmeen osaan, prosessissa väistämättä syntyvät muruset sekoittuvat tahmaiseen kuorrutteeseen sitä levitettäessä ja pinnasta tullee ruma. Mikäli taas peität kuorrutteenkin vielä sokerimassalla, murut jäävät piiloon, eikä niillä ole mitään merkitystä.

Siivilöi pienehköön kulhoon jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola (sekä kaakojauhe, mikäli korvaat sillä suklaan, ja vaniljasokeri, mikäli et käytä uutetta). Nosta syrjään odottamaan.

Vaahdota voita suuressa kulhossa kunnes sen rakenne siliää. Lisää sokeri ja jatka vaahdottamista, kunnes saat aikaan kuohkean vaahdon, sähkövaitkaimella noin 3 minuuttia. Lisää keltuaiset ja vatkaa hyvin. Lisää kuivat aineet kolmessa erässä vuorotellen maidon ja vaniljauutteen kanssa. Sekoita huolellisesti jokaisen lisäyksen jälkeen, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet, mutta varo sekoittamasta liikaa. Vatkaa valkuaiset erillisessä kulhossa pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele varovaisesti taikinan joukkoon.

Kaada taikina vuokiin ja paista 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta.



Vinkki: Makeuttamattoman suklaan voi korvata kaakaojauheella ja voilla tai margariinilla. Itse noudatin joy of baking -sivuston ohjetta, jonka mukaan 30 grammaa (1 ounce) makeuttamatonta suklaata korvataan 18 grammalla makeuttamatonta kaakaojauhetta ja 17 grammalla voita tai margariinia. Kokonaisuudessaan grammamääristä tulee hiukan alkuperäistä suklaamäärää suurempia, mutta itselläni ohje toimi kuitenkin hyvin. Reseptin suklaamäärän korvaamiseksi käytetään siis noin 160 g kaakaota ja 150 g voita tai margariinia.

3 kommenttia:

  1. Kaunis!! =) Tosi ihana blogi sinulla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä, tämän aion tehdä 20-vuotispäivilleni. Ilman mitään sen kummempia krumeluureja tosin, kun taidot jäävät vähän vajaiksi. ;)

    VastaaPoista