Jo muutaman vuoden ajan olemme kerran vuodessa kokoontuneet isommalla kaveriporukalla laittamaan yhdessä ruokaa. Päivä on perinteisesti alkanut keittokirjojen selailulla ja illan ruokalistan suunnittelulla. Sitten olemme edenneet kaupan kautta keittiöön ja yleensä ruokapöytään on käyty illan jo hämärtyessä.Tässäpä pienet maistiaiset huhtikuisista sessioistamme. Nauttikaahan, niin mekin teimme. :) Lisäilen reseptejä ja tietoja nauttimistamme viineistä jahka saan aikaiseksi.
Kaikki alkoi päiväkahvista.
Illan menun suunnittelussa auttoivat muun muassa herrat Keller, Välimäki ja Ramsay.
Sitten kaupusteltiin...
Madeirakastike tulilla |
Illan hämärtyessä..
...oli aika kohottaa malja. Meille! Ystävyydelle! Loistavalle ruualle!
Alkumaljaksi ja simpukoiden seuraksi varma valinta, Australialainen Jansz Premium Cuvée Brut.
Alkuruuaksi valmistimme sinisimpukoita...
...joita seurasi tryffeliöljyllä silattu sienirisotto.
Risoton kera maistui Ranskalainen 2009 vuoden Riesling - Pinot gris.
Ankanpoika saa kyytiä |
...pääruuaksi valmistui ankanrintaa ja uunissa paahdettuja viikunoita madeirakastikkeella.
Ankan ja madeirakastikkeen kera maistelimme Uusi-Seelantilaista vuoden 2008 Montana South Island Pinot noiria, joka olisi varmaan itsessään ollut kelpoviini ankan kaveriksi, mutta jäi nyt hiukan ikävästi tuhdin kastikkeen jalkoihin.
Väliin nautimme sinihomejuustoa omena-calvados hillokkeen ja akaasiahunajan kera...
Espanjalainen Casa de la Ermita Dulce Monastrell oli täydellinen pari makeansuolaiselle herkkupalalle.
Taidetta.. |
...ja loistavan päivän makeaksi päätökseksi tuhatlehikäinen, marinoituja sitrushedelmiä ja sitruunasorbettia mascarponesabayonen kera... Mmm..
Ranskalainen vuoden 2006 Chateau d'Arche Sauternes olisi käynyt jälkiruuasta itsestäänkin, mutta loisti myös tuhatlehikäisen seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti