Uusi vuosi ja uudet kujeet. Ilman uudenvuodenlupauksiakin alkanut vuosi pitänee sisällään riittävästi uutta ja ihmeellistä. Esimerkkinä mainittakoon uhkaava valmistuminen ja sen kunniaksi kuuden viikon Amerikan matka. Ensimmäisessä ihkaoikeassa työpaikassani aloittelen huhtikuun puolessa välissä. Erikoistumisalasta ja -paikkakunnastakin pitäisi jossain vaiheessa osata päättää. Samoin, ostaako asunto, ja jos niin mistä. Uudenvuodenlupauksille taitaa lisäksi olla tyypillistä se, että ne harvoin pitävät. Siksi en ajatellutkaan luvata uuden, paremman elämän aloittamista enkä aikonut ryhtyä himourheilijaksi tai tehdä kokonaisvaltaista ruokaremonttia. (Ne lupaukset on kaikki jo useampaan kertaan luvattu ja rikottu.) Ajattelin luvata itselleni jotain mukavaa. Tehdä lupauksen, jonka voin myös pitää.
Mielessäni on jo pidempään pyörinyt ajatus lähteä kehittelemään ruokaharrastustani jotenkin hiukan määrätietoisemmin. Katsellessani viime viikolla startanneen Suomen Master Chef -kokkikilpailun kilpailijoiden kyynelehtimistä sipulinpilkontatehtävän parissa, sai uudenvuodenlupaukseni vihdoin siivet allensa. Ei, en ajatellut lähteä kisaamaan mestarikokin tittelistä, vaan päätin, että on aika palata keittotaidon perusteisiin. Opetella oikeat työskentelytavat ja muutamia klassikkoruokalajeja, joista on sitten hyvä lähteä soveltamaan monimutkaisempaa. Veitsenkäyttöni ei ole koskaan ollut mestarillista, joten siinä lienee hyvä paikka aloittaa... Saas nähdä mitä tästä tulee! :) Liian vakavasti en kuitenkaan lupaustani aio ottaa, kivaahan tämän piti olla!
Alla uudenuutukaisen vuoden kunniaksi aattoiltana maistelemamme, jenkkiblogeissa suitsutettu, ylimaallinen Brownies -ohje. Vaikkei se taida varsinaiseti mikään klassikko ollakaan, suklaanhimo sillä ainakin talttuu! Kuolemaksenikaan en nyt muista mistä blogista sen aikanaan reseptikirjaani nappasin.
Pahoittelut ankeista kuvista |
Supernatural Brownies
225 g voita
225 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2,4 dl ruskeaa sokeria (fariini käy)
2,4 dl hienoasokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,4 dl vehnäjauhoja
(1,2 dl ruohittuja pähkinöitä)
Ohjeesta valmistuu n. puolikas uunipellillinen sillkkaa hyvyyttä.
Sulata voi ja rouhittu suklaa, anna jäähtyä hiukan. Vaahdota kananmunat, suola ja sokerit. Lisää kanamunavaahtoon voi-suklaaseos, jauhot ja halutessasi pähkinät. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Paista 175 C -asteisessa uunissa 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä. Nauti vaikkapa vaniljajäätelön kera tai sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti