Sivut

perjantai 13. tammikuuta 2012

Kaapintyhjennyscookies

Siivosin eilen keittiön kaappeja (Niin, kuulostaa siltä, että on jo aikakin pian lopettaa lomailu ja palata töiden pariin..) ja havaitsin sinne kertyneen tarpeettoman paljon erinäisten leivontatarpeiden jämiä. Oli siis aika kaivaa Stewartin Marthan luottokeksiresepti plakkarista ja antaa jämille kyytiä. Tuloksena syntyi siis hiukan mukaeltu versio Double Chocolate Chunk Cookiesista.


Keksien maku oli juuri niin täyteläisen suklainen ja makea kuin vain kuvitella saattaa ja rakenne ihanan rapeansitkeä. Maitolasillisen kera täydellinen pikku herkkuhetki.


Kaapintyhjennyscookies
Resepti mukaeltu: Martha Stewart
2,4 dl vehnäjauhoja
1,2 dl kaakaota
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
113 g maitosuklaata rouhittuna
113 g voita
3,6 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
113 g maitosuklaata, valkosuklaata, Daimia, beanutbutter chipsejä, pähkinöitä tms. karkeasti rouhittuna

Ohjeesta valmistuu noin 16 isonpuoleista keksiä.

1. Sekoita kulhossa jauhot, kaakao, sooda ja suola.

2. Sulata mikrossa tai vesihauteessa maitosuklaa ja voi. Lisää suklaa-voiseokseen sokeri, kananmunat ja vaniljauute ja sekoita.

3. Lisää taikinaan jauhot muutamassa erässä välillä sekoittaen. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa. Lisää lopulta taikinaan haluamasi sattumat ja nosta taikina lepäämään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

4. Lämmitä uuni 160 C asteiseksi. Muotoile taikinasta esim jääteläkauhalla tai kahdella ruokalusikalla halkaisijaltaan noin 4 cm pyörykoitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä keksien väliin reilusti leviämistilaa. Paista uunissa noin 12-14 minuuttia kunnes keksien pinta alkaa halkeilla. Keksit kovettuvat jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti