Jukatanin niemimaa lintuperspektiivistä.. tai vielä vähän korkeammalta.
Cancun spring beakin aikaan? Olen nähnyt idyllisempiäkin lomanviettopaikkoja kuin jenkkiteinejä kuhiseva zona hotellera, mutta kyllähän sielläkin nyt juuri rannalla lojui. Itse kaupungin keskusta oli yllätävänkin vaatimattoman ja arkisen oloinen, eikä siellä juuri turisteja näkynyt. Ilmasto? Täydellinen!
Hämmentävän turkoosia, eikö totta? |
Cancunin muovista hotellialuetta pakenimme pienelle Isla Mujerekselle, naisten saarelle. Saarella vietetyt päivät asustimme rannalla sijaitsevassa hostellissa. Lomalla on yleensä kiva hemmotella itseään mukavalla hotellihuoneella, mutta missään ei uusiin ihmisiin tutustu yhtä helposti kuin hostellissa. Sitä paitsi pidemmällä reissulla joutaa jo hiukan miettiä budjettiakin. Lisäksi kyseinen hostelli oli ehdottomasti yksi parhaimpia, joissa olen yöpynyt.
Suoritin saarella sukelluksen open water certificaten, joten iso osa ajasta kului kurssikirjaa päntätessä, veneellä pahoinvoidessa ja uima-altaassa sukellustaitoja opetellessa, mutta pienen silmäyksen ehdin luoda myös turkoosien vetten alla elelevään satumaailmaan. Ikävä kyllä pokkarini ei kestä vettä. Siksipä minulla on hyvin vähän kuvia koko saarelta.
Alla karnevaalitunnelmaa Isla Mujereksen tyyliin. Saarella karnevaalirientoihin tuntuivat osallistuvan lähinnä paikalliset mummot ja pikkutytöt.. Harmi, että lähdimme Brasiliasta juuri ennen karnevaalikauden alkua.
Isla Mujereksen jälkeen matkamme vei Playa del Carmeniin, joka saaren seeteisyyden jälkeen tuntui tyrkkyine rihkamakauppiaineen ja turistihintoineen kovin epäaidolta. Matkan ensimmäiset suomalaisturistitkin bongattiin. Myös playa del carmenissa asuimme hostellissa. Hostellissa tapasimme kuitenkin italialaisen maalmanmatkaajan, jonka opastuksella löysimme parhaat (ja halvimmat) tacopaikat (jotka muuten eivät oikeasti ole sellaisia Suomessa myytäviä kovia känttyjä, joita on mahdotonta syödä sotkematta) ja kävimme parilla päiväretkellä lähikylissä.
Toinen päiväretkemme suuntautui Akumalin rannalle, jossa saattoi snorklailemalla bongata valtavia luonnonvaraisia, joskin suojeltuja merikilpikonnia luontaisessa ympäristössään. Allaolevat kuvat kyseisen italiaanon käsialaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti